ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 21 MAI

* CCR a respins iniţiativa cetăţenească ''Oameni noi în politică'' privind reforma legislaţiei electorale, care viza alegerea primarilor în două tururi de scrutin, pe motiv că nu îndeplineşte criteriile constituţionale.

* Consiliul Naţional al Audiovizualului a respins cererea de adoptare a unei recomandări către televiziuni de difuzare a spotului audio-video realizat de Administraţia Prezidenţială referitor la referendumul din 26 mai în regim de anunţ de interes public.

* Societatea Română de Cardiologie a lansat campania "Mergi şi măsoară-ţi tensiunea arterială pentru că aşa spun eu!" care are scopul de informare şi conştientizare a populaţiei asupra efectelor şi riscurilor hipertensiunii arteriale. Mortalitatea prin boli cardiovasculare este, în România, de trei ori mai mare decât cea prin cancer, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, Dragoş Vinereanu.

* Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a informat că în şedinţa de Guvern de joi urmează să fie discutate clarificările aduse proiectului Legii pensiilor, în baza deciziei Curţii Constituţionale.

* Orice om politic care ajunge întâmplător şi temporar într-un Guvern să nu uite pentru ce a fost pus acolo – a fost mesajul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care a afirmat că va analiza, după alegerile europarlamentare, relaţia pe care premierul Viorica Dăncilă o are cu partidul. Întrebat la Adevărul Live dacă Viorica Dăncilă este un premier bun, Dragnea a răspuns: "Până acum, da". AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres