ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 21 IANUARIE

* Tribunalul Bucureşti a decis începerea judecării pe fond în dosarul "Belina", în care Sevil Shhaideh, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, este acuzată de abuz în serviciu.

* PNL depune, în Parlament, proiectul de abrogare a Legii recursului compensatoriu, a anunţat preşedintele partidului, Ludovic Orban. "Am stabilit astăzi să depunem proiectul de lege privind abrogarea Legii 169 privind recursul compensatoriu, însoţit, de asemenea, de o serie de modificări ale Codului penal privitoare la modalitatea de liberare înainte de termen, pentru a mări, practic, durata detenţiei, în special pentru infracţiunile comise cu violenţă", a afirmat Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

* Preşedintele Klaus Iohannis va participa, marţi, la Aachen, în Germania, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, la invitaţia cancelarului Angela Merkel şi a preşedintelui francez, Emmanuel Macron. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în marja deplasării în Germania, şeful statului va avea şi o întâlnire cu militarii români care activează la baza militară NATO de la Geilenkirchen.

* Recordul mondial stabilit la finalul anului trecut de Teatrul Excelsior – cea mai mare gradenă rotativă din lume, construită special pentru spectacolul "Vlaicu Vodă" – a fost oficializat într-un eveniment care a avut loc la Sala "Ion Lucian", la care au participat actori şi tehnicieni din echipa spectacolului, alături de reprezentanţi ai instituţiilor care au făcut posibilă realizarea superproducţiei. "Ne simţim ca nişte pionieri care punem bazele unei afirmări prin cultură. Pentru că, dacă până acum 100 de ani încercam să rezistăm prin cultură, iată că a venit momentul să ne afirmăm prin cultură pe plan internaţional", a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Găzdaru, managerul Teatrului Excelsior. AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres