ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 17 DECEMBRIE

* Cursurile şcolare vor fi suspendate şi marţi în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Timiş, ca urmare a vremii nefavorabile, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale. De asemenea, marţi, nu se vor susţine ore de curs în unităţi de învăţământ din judeţele Arad (40), Mehedinţi (24) şi Vâlcea (1).

* Textul moţiunii de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!" a fost citit în plenul Parlamentului de deputatul PNL Pavel Popescu, care a criticat lipsa de la şedinţă a membrilor Guvernului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Moţiunea, iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost depusă vinerea trecută la Parlament şi urmează să fie dezbătută şi votată joi.

* Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a implementat o facilitate suplimentară de localizare care permite, după acceptul apelantului, transmiterea coordonatelor geografice de pe telefonul mobil al acestuia, dacă dispune de o conexiune de date activă şi aparatul este dotat cu funcţia de localizare.

* Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a anunţat că Mihai Mohaci şi Mihai Popa s-au reîntors în partid, după ce pe 3 decembrie preşedintele Pro România, Victor Ponta, informa că aceştia s-au alăturat formaţiunii sale.

* Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a calificat drept "o stângăcie" şi "o naivitate" întâlnirea USR cu premierul Viorica Dăncilă. Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România a solicitat vinerea trecută prim-ministrului o audienţă în regim de urgenţă pentru a discuta despre planul Guvernului de a modifica prin ordonanţă de urgenţă Codul penal şi Codul de procedură penală.

* Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a caracterizat discursul liderului PSD, Liviu Dragnea, de la Consiliul Naţional al social-democraţilor, drept unul "delirant", cu "un clasic mesaj fascist şi naţional-socialist însoţit de glume stupide şi multă paranoia".

* Alina Bocai, reprezentant al Asociaţiei Române Anti-SIDA (ARAS), a solicitat, în cadrul unei dezbateri publice organizate la Ministerul Sănătăţii, investiţii sporite în programul de prevenire, subliniind că acesta are costuri "incredibil de mici" în comparaţie cu tratamentul şi că este de aşteptat ca numărul cazurilor de HIV să crească anual cu 700 – 800.

* Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că marţi, în funcţie de rezultatele analizelor de laborator ale probelor prelevate, se va lua o decizie cu privire la Maternitatea Giuleşti, unde internările sunt încă sistate, după ce mai mulţi nou-născuţi au fost infectaţi cu stafilococul auriu. AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres