ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 15 MARTIE

* Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

* PSD afirmă că România are pentru 2019 un buget care va aduce 'multe beneficii' românilor, susţinând că, prin întârzierea promulgării legii, preşedintele Klaus Iohannis a făcut 'un joc electoral meschin'.

* Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat cu fermitate atacurile care au avut loc în Noua Zeelandă, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti şi cu numeroşi răniţi.

* Traficul rutier a fost blocat timp de aproximativ 15 minute pe Bulevardul Lascăr Catargiu până la Piaţa Romană şi pe Şoseaua Kiseleff de la Strada Arhitect Ion Mincu către Piaţa Victoriei, după ce mai mulţi şoferi au oprit maşinile în jurul orei 15,00, alăturându-se protestului 'România vrea autostrăzi #şîeu'. Potrivit Brigăzii rutiere, traficul a fost reluat în jurul orei 15,20.

* Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a declarat că studiul de fezabilitate pentru realizarea autostrăzii Moldova poate să fie finanţat pe actuala perioadă de programare, dar este necesară o solicitare din partea Guvernului, care nu a fost depusă deocamdată.

* Ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, a vizitat Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, unde a purtat discuţii cu directorul general, Claudia Nicolae, diplomatul evidenţiind rolul important pe care îl au agenţiile de presă pentru o informare corectă.

* Fostul senator UDMR Olosz Gergely, urmărit printr-un mandat european pentru a executa o condamnare la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă, a fost prins în Ungaria, conform unui mesaj primit de autorităţile române de la Biroul SIRENE Ungaria, potrivit unor surse din Poliţie. Acestea precizează că Olosz Gergely a fost depistat şi arestat de Poliţia ungară, în seara zilei de 13 martie, iar în prezent se află în procedura de executare a mandatului european de arestare, instanţa română emitentă fiind informată în acest sens. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres