ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 15 FEBRUARIE

* Parlamentul a adoptat proiectul bugetului de stat pe 2019. S-au înregistrat 275 de voturi ''pentru'', 122 ''împotrivă'' şi 2 abţineri.

– Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, în plenul reunit al Parlamentului, înainte să fie pronunţat votul final, că acesta este unul realist şi cu perspectivă de dezvoltare pentru România.

– Deputatul PNL Florin Roman a susţinut că singurul lucru bun din Legea bugetului de stat pe 2019 îl reprezintă majorarea alocaţiilor pentru copii, propusă de liberali, el precizând că, după adoptarea acestui act normativ, PNL nu se aşteaptă la 'vreo schimbare majoră' pentru români.

– Deputatul USR Cosette Chichirău a afirmat că Legea bugetului are patru probleme, care vizează venituri prea optimiste, inflaţia, deficitul şi lipsa infrastructurii. Potrivit ei, unele chestiuni s-ar fi rezolvat dacă ar fi fost alocat mai mult timp dezbaterii.

* Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat la ieşirea de la Parchetul General că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi că a depus două cereri de recuzare în legătură cu dosarul referitor la aducerea în ţară a fostului şef al FNI Nicolae Popa. Ea a precizat că cererile de recuzare îi vizează pe procurorul de caz şi pe procurorul şef de secţie. Kovesi a spus că nu a discutat niciodată cu omul de afaceri Sebastian Ghiţă despre extrădarea lui Nicolae Popa.

* Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat că până la data de 28 martie trebuie depuse şi înregistrate candidaturile pentru alegerile europarlamentare, care se desfăşoară în acest an pe 26 mai.

* Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a lansat aplicaţia de urgenţă 'Apel 112' pentru telefoane mobile, care permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul iniţierii apelului către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres