ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 14 MAI

* Guvernul a decis reducerea TVA la 5% pentru produsele tradiţionale, a anunţat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Potrivit acestuia, actul normativ era printre cele aşteptate şi aduce avantaje atât cetăţenilor, cât şi economiei în ansamblu.

* Persoanele fizice pentru care baza de calcul a contribuţiei la sănătate a fost rotunjită la nivelul unui sau, după caz, a 12 salarii de bază minime brute vor beneficia de anularea contribuţiei la sănătate şi a penalităţilor aferente perioadei 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

* Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat că autorităţile din Madagascar au aprobat extrădarea fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre.

* Proiectul de lege privind dublul standard, iniţiat de Liviu Dragnea şi Valeriu Steriu, depus marţi la Parlament, prevede sancţionarea comercializării produselor şi serviciilor "falsificate supuse dublului standard" cu amendă de maxim 4% din cifra de afaceri.

* Ministerul Educaţiei Naţionale a informat, printr-un comunicat de presă, că rămâne în vigoare, în continuare, calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2019 – 2020. Potrivit MEN, pentru probele de verificare a aptitudinilor şi a cunoştinţelor de limbă modernă şi maternă, înscrierile sunt programate pentru zilele de 13 şi 14 mai, iar desfăşurarea probelor pentru perioada 15 – 17 mai.

* Economia României se află pe un trend ascendent şi va continua ritmul de creştere ridicat, potrivit primelor rezultate publicate de Institutul Naţional de Statistică privind activitatea economică din luna martie şi trimestrul I al acestui an, a declarat premierul Viorica Dăncilă. AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres