ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 14 IANUARIE

* Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că propunerile Guvernului pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, Mircea Drăghici şi Olguţa Vasilescu, vor fi refuzate din nou.

* Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis întreruperea judecării în mai multe dosare importante pentru ca Secţiile Unite să stabilească dacă este necesară schimbarea jurisprudenţei în legătură cu repartizarea dosarelor la completurile de 5 judecători.

* Uniunea Salvaţi România depune la Parlament un proiect de lege care să abroge prevederile referitoare la recursul compensatoriu, a anunţat deputatul USR Stelian Ion.

* Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a declarat că se încadrează 'cu vârf şi îndesat' în criteriile stabilite de PNL pentru candidaţii la europarlamentare, subliniind că este 'cât se poate de anti-pesedist'.

* Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului General au extins cercetările faţă de fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi pentru fostul procuror Mircea Negulescu.

* Membri ai mişcării #Rezist au organizat un protest la Ministerul Justiţiei, pe treptele instituţiei fiind aruncată vopsea de culoare roşie, ca reacţie la eliberarea, prin legea recursului compensatoriu, a unor deţinuţi violenţi. Au fost aruncate pe trepte şi câteva cuţite, precum şi poze cu ministrul Tudorel Toader. Doi protestatari, Mihai Cristian Dide şi Sandu Matei, sunt cercetaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere, informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

* PNL solicită audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului a ministrului Apărării, Gabriel Leş, plecând de la situaţia licitaţiilor pentru corvetele multifuncţionale, a declarat deputatul liberal Ovidiu Raeţchi.

* Senatorul PNL Florin Cîţu a susţinut că autorităţile române negociază în prezent un împrumut extern 'foarte important' şi i-a solicitat ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să prezinte public condiţiile în care se face acest demers. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

Sursa: Agerpres