ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 13 FEBRUARIE

* Plenul reunit al Parlamentului a început dezbaterile la proiectele legii bugetului de stat şi legii asigurărilor sociale de stat pe acest an. Birourile permanente reunite au stabilit ca în şedinţa de miercuri să aibă loc dezbaterile generale, iar joi pe articole şi anexe. Votul final este programat vineri.

* Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a afirmat, la Consiliul Superior al Magistraturii, că acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară pe numele său este 'un abuz'. Tarcea a recuzat patru judecătoare din secţia de specialitate a CSM pe motiv de 'ostilitate' şi 'antepronunţare' în ceea ce priveşte acţiunea disciplinară declanşată la adresa ei.

* Doi membri ai Colegiului CNSAS, Alexandra Toader şi Germina Nagâţ, solicită preşedintelui Consiliului, Constantin Buchet, să lămurească poziţia instituţiei faţă de afirmaţiile publicate de PSD pe pagina de socializare cu privire la comparaţia între abuzurile din regimul comunist şi contextul actual.

* Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu prim-ministrul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, a reieşit că aceasta este excesivă şi este posibil să se renunţe la ea.

* Ministerul Sănătăţii a precizat că nu a identificat nicio sesizare din partea Colegiului Fizicienilor Medicali din România referitor la nereguli privind persoane care profesează fără drept în unităţile sanitare în domeniul oncologiei şi radiologiei medicale, adăugând că, din primele verificări, comunicarea CFMR conţine ''o serie de inexactităţi şi neadevăruri''. Vicepreşedintele Colegiului Fizicienilor Medicali din România, Marin Bodale, a declarat că opt persoane au practicat profesia de fizician în unităţi medicale din ţară fără a avea studiile necesare. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa: Agerpres