ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 12 MARTIE

* Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a susţinut că prin ordonanţa care va modifica Legea taximetriei nu se vor lua măsuri care să îngrădească în vreun fel companiile de taxi care sunt pe piaţă.

* Magdalena Şerban, femeia acuzată că a omorât o tânără după ce a împins-o pe şinele de metrou în 2017, în staţia Dristor 1, şi a încercat să ucidă o alta în acelaşi mod, a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la închisoare pe viaţă.

* Executivul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019 şi actul normativ prin care termenul de depunere a declaraţiei unice şi a formularului 230 a fost extins până la 31 iulie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

* Reprezentanţii Centrului Naţional de Examinare şi Evaluare şi-au cerut scuze pentru eroarea apărută la unul dintre subiectele de la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării Evaluării Naţionale, subliniind că 'omisiunea/eroarea de atribuire' nu este de natură să afecteze rezultatele şi performanţele obţinute de elevi.

* Comisia pentru transporturi a Camerei Deputaţilor a aprobat demararea unei anchete privind activitatea TAROM, urmând să se verifice, printre altele, cadrul legislativ în care îşi desfăşoară activitatea compania şi modalitatea de înstrăinare a două aeronave în anul 2018.

* Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis ca miercuri, începând cu ora 14,00, plenul reunit al Parlamentului să reexamineze proiectul bugetului de stat pe anul în curs, ca urmare a cererii preşedintelui Klaus Iohannis. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres