ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 1 FEBRUARIE

* Epsică Chiru, director general adjunct al Apa Nova Bucureşti, a declarat că apa furnizată a fost şi este potabilă, după ce Ministerul Sănătăţii a publicat un raport al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti din care reiese că miercuri clorul a depăşit limitele admise în sectoarele 5 şi 6.

* Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat că luni, la Parchetul Militar, va face declaraţii despre protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei şi va aduce la cunoştinţa procurorilor 'noi situaţii' pentru a identifica dacă acea zi 'a fost sau nu creaţia lui Liviu Dragnea'.

* Un număr de 30 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în opt judeţe şi în Bucureşti în perioada 28 ianuarie – 1 februarie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

* Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru Afaceri externe şi Commonwealth al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Jeremy Hunt, context în care a fost subliniat aportul deosebit al comunităţii româneşti în cadrul societăţii britanice.

* Deputatul Corina Bogaciu a anunţat că s-a alăturat echipei Pro România, deoarece consideră că acest partid este singurul în care se face o politică social-democrată 'autentică'.

* Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că plecările de dată recentă din partid nu vor fi temă de discuţie în cadrul reuniunii de duminică a Comitetului Executiv Naţional, întrucât erau mişcări 'aşteptate', adăugând că adversarii politici se înşală dacă îşi închipuie că majoritatea va fi pierdută de coaliţia guvernamentală, în condiţiile în care în această perioadă social-democraţii se pregătesc să primească în rândul lor 'între 8 şi 11 parlamentari din alte partide'.

* Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că bugetul propus de Guvern pentru anul 2019 este unul 'al minciunii şi al împingerii României în criză', se bazează pe venituri 'aberante', iar cheltuielile sunt 'imposibil de susţinut'.

* Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a prezentat o serie de amendamente ale liberalilor la proiectul bugetului de stat pe acest an, între care finanţarea construcţiei spitalelor regionale şi a autostrăzilor, alocarea a 5% din PIB pentru educaţie şi modul de indexare a pensiilor. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres