Sibiu: Concurs de făcut cârnaţi, demonstraţii culinare şi expoziţii de slănini şi brânzeturi maturate la Gusturile Iernii

Sibienii şi turiştii sunt aşteptaţi în perioada 22-24 februarie la un eveniment dedicat Gusturilor Sibiului, în cadrul căruia vor fi organizate expoziţii cu vânzare şi concursuri de slănini, brânzeturi maturate, de cârnaţi, o piaţă ţărănească cu produse locale de sezon precum şi o expoziţie de produse meşteşugăreşti.

Evenimentul, numit Gusturile Iernii, este organizat de Consorţiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, va avea loc la complexul Redal Expo din Sibiu şi este dedicat promovării Gusturilor Sibiului, a producătorilor şi produselor locale şi a reţelei HoReCa din Cartea Gusturilor.

Manifestarea se va deschide vineri, 22 februarie, când vor avea loc un concurs de brânzeturi şi demonstraţii culinare ale restaurantelor sibiene. Sâmbătă, 23 februarie, va fi organizat un concurs de slănini maturate, precum şi demonstraţii culinare ale restaurantelor, iar duminică, 24 februarie este programat un concurs de făcut cârnaţi.

Potrivit organizatorilor, în fiecare din cele trei zile, producătorii care vin la piaţa volantă Transilvania şi producătorii din zona Mediaşului vor putea fi găsiţi cu produsele lor în cadrul evenimentului.

La concursurile de slănini şi de brânzeturi maturate şi la cel de făcut cârnaţi, înscrierile se pot face pe site-ul sibiugastronomia.ro. Accesul publicului la eveniment este gratuit.

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorţiu format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu. AGERPRES/(AS, autor: Cristina Matei, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres