Şedinţă de Guvern: Executivul va completa Legea referitoare la internship

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de marţi, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru completarea Legii nr. 176/2018 privind internship-ul.

Potrivit notei de fundamentare, prin proiectul de OUG se reglementează modalitatea de continuare a organizării Programului oficial de internship al Guvernului României de către Secretariatul General al Guvernului, program care se va desfăşura atât la nivelul aparatului de lucru al Executivului, cât şi la nivelul ministerelor şi instituţiilor administraţiei publice centrale, care vor avea calitatea de organizaţie-gazdă.

"Astfel, este introdusă noţiunea de instituţie-organizatoare pentru Secretariatul General al Guvernului, care va avea această calitate pentru organizaţiile-gazdă, respectiv ministerele şi instituţiile publice ale administraţiei publice centrale. Pentru internii care prestează activitatea în cadrul structurilor aparatului de lucru al Guvernului, SGG va avea şi calitatea de organizaţie-gazdă. Indemnizaţia cuvenită internului, precum şi cheltuielile aferente organizării şi desfăşurării Programul oficial de internship al Guvernului României vor fi suportate din bugetul Secretariatului General al Guvernului, aprobat anual cu această destinaţie", se mai arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Pe agenda şedinţei Executivului de marţi figurează şi un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă.

În nota de fundamentare a proiectului de HG se propune acordarea de ajutoare de urgenţă în sumă totală de 2.029.800 de lei pentru sprijinirea unui număr total de 550 de familii şi persoane singure din diverse judeţe ale ţării, care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundaţii, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora.

Un alt proiect de hotărâre care urmează să fie adoptat de Guvern vizează recunoaşterea Fundaţiei româno-germane de pregătire şi perfecţionare profesională Vladimirescu – Arad ca fiind de utilitate publică.

Executivul urmează să adopte şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea criteriilor şi modalităţilor de stabilire şi ajustare a preţurilor reglementate aferente serviciilor de calificare, depozitare şi procesare a octoxidului de uraniu, precum şi a preţului pulberii de dioxid de uraniu furnizate de către Compania Naţională a Uraniului SA pe teritoriul României. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Florea, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres