Sălaj: Copaci şi stâlpi doborâţi de furtună în mai multe localităţi din judeţ

Mai mulţi arbori şi stâlpi au fost doborâţi de o furtună de scurtă durată, ce a avut loc miercuri, la orele amiezii, pe raza judeţului Sălaj, pompierii intervenind pentru înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă.

"În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase imediate de tip nowcasting, pompierii sălăjeni au fost solicitaţi să intervină în mai multe localităţi pentru a înlătura arbori şi stâlpi prăbuşiţi pe carosabil, fire de curent sau curţi de pe raza localităţilor: Zalău, Ilişua, Carastelec, Uileacu Şimleului, Giurtelecu Şimleului, Someş Odorhei, Gârceiu şi Coşeiu. Intervenţia se află în dinamică, iar forţele intervin pentru înlăturarea efectelor generate de această situaţie de urgenţă", se arată într-o informare de presă făcută miercuri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de vijelie şi averse, valabilă în zone din judeţul Sălaj între orele 13,00 – 14,00.

Cetăţenii din judeţ au fost avertizaţi despre fenomenele meteo periculoase prin intermediul sistemului RO-ALERT. AGERPRES/(AS – autor: Sebastian Olaru, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu) 

Sursa: Agerpres