#Romania2019.eu/Oficiali de la ONU, Banca Mondială, Organizaţia Francofoniei – la Bucureşti, la conferinţa „Consolidarea rezilienţei la dezastre naturale”

Oficiali de la Organizaţia Naţiunilor Unite, Banca Mondială şi Organizaţia Internaţională a Francofoniei se vor afla, marţi, la Bucureşti, la conferinţa "Consolidarea rezilienţei la dezastre naturale", care se va desfăşura la Palatul Parlamentului, în contextul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

Conferinţa este organizată de către Ministerul Afacerilor Externe în cooperare cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi constituie un cadru pentru dezbateri şi schimb de bune practici în ceea ce priveşte rezistenţa la dezastre naturale. Totodată, conferinţa îşi propune să faciliteze identificarea şi, după caz, dezvoltarea unor modele de cooperare între state, în scopul atenuării efectelor încălzirii globale, arată romania2019.eu, site-ul dedicat preşedinţiei române a Consiliului UE.

Agenda conferinţei include două sesiuni de dezbateri pe teme privind rezilienţa la catastrofe naturale şi schimbările climatice şi securitatea şi o sesiune aplicată pe tema provocărilor procesului de consolidare a rezilienţei la dezastre naturale – studiu de caz România.

Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului, iar în deschidere va vorbi ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu. AGERPRES/(AS – autor: Oana Ghiţă, editor: Mihai Simionescu, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa: Agerpres