#Romania2019.eu/ Neculăescu, întrevedere cu secretarul general adjunct al SEAE axată pe problematica politicii de securitate şi apărare comună a UE

Secretarul de stat Dan Neculăescu a avut, vineri, la Bucureşti, o întrevedere cu secretarul general adjunct al SEAE, Pedro Serrano, axată pe problematica politicii de securitate şi apărare comună a Uniunii Europene (PSAC).

Potrivit unui comunicat al MAE, în cadrul consultărilor, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind principalele evoluţii în domeniul PSAC la nivel european, precum şi priorităţile şi calendarul de evenimente în aria securităţii şi apărării, în contextul exercitării de către România a responsabilităţilor de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene.

"Secretarul de stat Dan Neculăescu a evidenţiat interesul ţării noastre de a contribui, pe durata Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene, în strânsă cooperare cu instituţiile UE, la avansarea agendei europene în domeniul PSAC, de o manieră consensuală, incluzivă şi eficientă. A reiterat sprijinul României pentru eforturile Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate în dezvoltarea de politici şi capabilităţi adecvate pentru un răspuns robust al Uniunii Europene la provocările complexe care marchează mediul actual de securitate. Totodată, a subliniat importanţa pe care o acordă România cooperării UE-NATO şi creşterii sinergiei între acţiunile celor două organizaţii", se arată în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

Sursa: Agerpres