#Romania2019.eu/MAE: Reuniunea informală a statelor membre ale UE cu partenerii din Balcanii de Vest şi Turcia

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a organizat vineri, la Bucureşti, un prânz de lucru cu partenerii din Balcanii de Vest şi Turcia, din discuţii reieşind sprijinul pentru menţinerea regiunii Balcanilor de Vest pe agenda de priorităţi a UE în timpul mandatului Preşedinţiei române a Consiliului UE, informează MAE.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, prânzul de lucru a fost organizat cu ocazia prezenţei tradiţionale a statelor candidate la reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele membre ale UE.

"Discuţiile au prilejuit un schimb de opinii privind evoluţiile regionale cu accent asupra perspectivei europene a Balcanilor de Vest şi a modului în care pot fi obţinute rezultate mai substanţiale, inclusiv pe durata exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului UE. A reieşit sprijinul pentru menţinerea regiunii Balcanilor de Vest pe agenda de priorităţi a UE în timpul mandatului preşedinţiei române a Consiliului UE. Totodată, a fost subliniată importanţa unor rezultate concrete, pe măsura progreselor individuale şi în acord cu aşteptările opiniei publice din regiune", se arată în comunicat.

La reuniune au participat şi înaltul reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, şi comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri privind extinderea, Johannes Hahn, precizează MAE. AGERPRES/(AS-autor: Antonia Niţă, editor: George Onea, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres