#Romania2019.eu MAE: Întrevedere Ciamba-Guillaume la PE, cu accent pe comunicarea cu cetăţenii ca prioritate în definirea viitorului UE

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut luni, la Strasbourg, o întrevedere cu vicepreşedintele Parlamentului European Sylvie Guillaume, în marja vizitei oficiale efectuate de delegaţia condusă de prim-ministrul României, ocazie cu care a fost subliniată necesitatea unei mai bune comunicări cu cetăţenii ca prioritate în definirea viitorului UE.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, oficialul român a exprimat disponibilitatea României de a contribui la consolidarea consensului necesar în cadrul procesului de co-decizie cu Parlamentul European, cu scopul avansării şi finalizării unui număr semnificativ de dosare legislative pe parcursul Preşedinţiei Consiliului UE.

În acest context, au fost trecute în revistă priorităţile Preşedinţiei României, precum si aspecte legate de cooperarea cu Parlamentul European asupra dosarelor curente aflate pe agenda europeană.

În perspectiva viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European, cei doi oficiali au evidenţiat importanţa asigurării unei mai bune comunicări cu cetăţenii europeni cu privire la acţiunile şi rezultatele obţinute la nivelul UE, precum şi de implicare a acestora în procesele ce urmăresc definirea viitoarelor priorităţi ale Uniunii, se arată în comunicatul MAE.

În acest scop, conform sursei citate, ministrul delegat a reiterat angajamentul României de a lucra îndeaproape cu Parlamentul European, pe durata celor şase luni de mandat, în vederea obţinerii de rezultate pozitive şi concrete pentru cetăţenii europeni.

Ministrul delegat pentru afaceri europene a subliniat şi necesitatea combaterii fenomenului dezinformării şi a precizat că Presedinţia română îşi propune să avanseze acţiuni concrete la nivelul UE în vederea creşterii gradului de informare la nivelul populaţiei, a consultării surselor credibile şi educării mass-media. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: George Ciamba/Twitter.com

Sursa: Agerpres