#Romania2019.eu/Ciamba: Pe durata Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, combaterea antisemitismului se numără printre priorităţile României

Combaterea antisemitismului se numără printre priorităţile României pe durata Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, a subliniat ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în cadrul unei întrevederi avute luni cu ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, David Saranga.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, dialogul cu ambasadorul israelian a prilejuit o scurtă trecere în revistă a stadiului excelent al relaţiilor bilaterale româno-israeliene, care au la bază un parteneriat natural, consolidat pe parcursul a 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte. De asemenea, cei doi oficiali au analizat perspectivele cooperării viitoare, fiind subliniat interesul ambelor părţi pentru continuarea cooperării politico-diplomatice, economice şi sectoriale prin realizarea de vizite reciproce, în România şi Statul Israel.

Potrivit sursei citate, ministrul delegat pentru afaceri europene a evidenţiat eforturile semnificative pe care România le-a realizat în decursul ultimilor ani în ceea ce priveşte asumarea trecutului, condamnarea negării Holocaustului şi a antisemitismului, menţionând că, pe durata Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, combaterea antisemitismului se numără printre priorităţile ţării noastre.

În acest context, ministrul Ciamba a făcut referire la Conferinţa dedicată combaterii acestui fenomen, intitulată "Lupta împotriva antisemitismului: o abordare comună pentru o mai bună protecţie a comunităţilor evreieşti din Europa – de la politici la acţiuni", care a avut loc la Bruxelles pe 7 februarie.

Totodată, întrevederea a prilejuit şi un schimb de opinii cu privire la evoluţiile regionale şi internaţionale de interes comun. Ministrul delegat pentru afaceri europene a prezentat succint priorităţile pe care le are România pe durata deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, reiterând atenţia deosebită acordată evoluţiilor din Vecinătatea sa sudică. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres