Rolul Iniţiativei celor Trei Mări în consolidarea UE şi a parteneriatului transatlantic – subliniat de Ciamba la Conferinţa de Securitate de la Munchen

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a evidenţiat, în prima zi a Conferinţei de Securitate de la Munchen, rolul pe care Iniţiativa celor Trei Mări îl poate juca în consolidarea Uniunii Europene şi a parteneriatului transatlantic, îndeosebi în actualul context global, marcat de transformări şi incertitudine.

Potrivit MAE, oficialul român a discutat cu preşedintele interimar al Grupului Băncii Mondiale şi director executiv al Băncii Mondiale, Kristalina Georgieva, manifestându-şi în acest context deschiderea de a colabora cu Grupul Băncii Mondiale şi a mulţumit biroului de la Bucureşti pentru interesul de a participa la o serie de evenimente care vor avea loc în timpul Preşedinţiei la Consiliul UE. Temele acestor evenimente sunt relevante atât pentru Uniunea Europeană, cât şi la nivel global: agenda digitală, conectivitate, convergenţa economică, cooperarea pentru dezvoltare, consolidarea rezistenţei la dezastre naturale, Balcanii de Vest, se menţionează, de asemenea, într-o postare pe contul de Twitter al ministrului delegat.

Conferinţa internaţională de la München reprezintă unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate, care reuneşte lideri şi factori de decizie importanţi în materie de securitate şi apărare. De la prima sa ediţie din 1963 Conferinţa s-a constituit ca un reper important al dezbaterilor din domeniul securităţii la nivel european şi euroatlantic. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: George Ciamba/Twitter.com

Sursa: Agerpres