Radu Mazăre s-a căsătorit la Penitenciarul Rahova cu Roxana Mihalache

Fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre s-a căsătorit, miercuri, cu Roxana Mihalache, ceremonia având loc la Penitenciarul Rahova, unde fostul edil execută o pedeapsă de 9 ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

La finalul evenimentului, Roxana Mihalache a declarat că a fost "un moment de suflet". Totodată, ea a ţinut să precizeze că situaţia în care se află fostul edil reprezintă o nedreptate.

"Cancan, rochie, verighete chiar nu fac sens, având în vedere situaţia. (…) Un moment de suflet, atâta tot. (…) Nu e un moment de cancanuri. (…) Situaţia prin care se trece cu nedreptatea în care el se află nu e o situaţie plăcută", le-a spus soţia lui Mazăre jurnaliştilor, la plecarea de la penitenciar.

Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal prevede că persoanele condamnate au dreptul la încheierea căsătoriei în penitenciar, în condiţiile legii.

În actul de căsătorie, la locul încheierii căsătoriei, se scrie localitatea în a cărei rază teritorială este situat penitenciarul, prevede legea.

Regulamentul de aplicare a Legii nr. 254/2013 prevede că la încheierea căsătoriei pot participa, cu aprobarea directorului penitenciarului, un număr de maxim 10 persoane.

Radu Mazăre execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 9 ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Fostul primar a fost extrădat în România din Madagascar pe 20 mai. AGERPRES/(AS – autor: Iulia Carciog, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres