PSD Timişoara lansează în spaţiul virtual o iniţiativă intitulată ”Identity Challenge #cineestitufritz”

PSD Timişoara a anunţat, vineri, că lansează în spaţiul virtual o iniţiativă intitulată "Identity Challenge #cineestitufritz", acuzându-l pe primarul Dominic Fritz că refuză să-şi publice "documentele de studii şi de domiciliu".

"Această campanie are şi un motto: Cine eşti dumneata cu adevărat, domnule Fritz? De cine şi de ce te temi?, pentru că PSD Timişoara crede că sub aspectul imaculat al primarului, vândut nouă ca un produs exclusiv de marketing şi de PR plătit scump, se ascunde ceva ce acesta nu doreşte să fie dezvăluit", se arată într-un comunicat transmis de PSD Timiş.

În opinia social-democraţilor, opoziţia USR Timişoara faţă de publicarea de către aleşii locali a diplomelor de studii şi a localităţii de domiciliu a edilului reprezintă "o reacţie total lipsită de transparenţă".

"Am înţeles că #farapenaliinfunctiipublice a fost un praf în ochi, asta a devenit deja foarte clar, dar vrem să ne convingem că şi #transparenţa este tot o temă folosită doar ca o momeală pentru obţinerea unor voturi în plus", se mai menţionează în comunicat.

USR PLUS susţinea, pe 13 iulie, că reprezentanţii PNL, PSD şi Pro România au votat în Consiliul Local Timişoara o hotărâre care ar urmări să declanşeze "o vânătoare de vrăjitoare" împotriva primarului Dominic Fritz.

"Consilierii PNL, PSD şi Pro România au votat în şedinţa Consiliului Local din data de 13.07. 2021 un proiect de hotărâre care are un singur obiectiv: o vânătoare de vrăjitoare împotriva primarului Timişoarei Dominic Fritz. Hotărârea obligă Primăria Timişoara să publice copiile actelor de identitate ale consilierilor locali, primar, viceprimari şi personal cu funcţii de conducere, pentru a se demonstra că aceştia au domiciliul în Timişoara. Consilierii locali ai USR PLUS au arătat că acest proiect este ilegal şi neconstituţional", se preciza într-un comunicat transmis atunci de USR PLUS. AGERPRES/(AS – autor: George Onea, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: Agerpres