Primarului Bârladului, Dumitru Boroş (PNL): Nelu Tătaru, ”groparul liberalismului vasluian”, încalcă statutul partidului

Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş (PNL), a declarat că Nelu Tătaru este ''groparul liberalismului'', după ce fostul ministru al Sănătăţii, în calitate de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Vaslui, a declarat invalide alegerile la organizaţia bârlădeană, câştigate de Boroş, şi a convocat altă conferinţă de alegeri.

După ce în cursul zilei de marţi a fost desemnat un nou lider al PNL Bârlad în persoana lui Georgică Vulpe, Boroş a precizat că el este de fapt preşedintele ales corect şi în conformitate cu prevederile statutului PNL, afirmând că Vulpe nu mai este membru PNL, deoarece şi-a depus demisia din partid pe data de 11 decembrie anul trecut.

"Statutul şi legile interne ale PNL au fost încălcate, cu bună ştiinţă, doar pentru ambiţia celui care, vremelnic, se află la cârma organizaţiei judeţene. Domnul Tătaru s-a întrecut pe sine însuşi, asta după ce printr-o semnătură abuzivă şi ilegală a anulat alegerile legale şi statutare din data de 16.06.2021 ale Organizaţiei PNL Bârlad. A reuşit să înscăuneze în funcţia de 'preşedinte' al PNL Bârlad, în şedinţa convocată nelegal, un om care nu are nici măcar calitatea de membru, în persoana numitului Georgică Vulpe. În data de 11.12.2020, acesta şi-a depus demisia din partid, înregistrată sub nr. 193/11.12.2020. Această demisie a fost postată şi promovată pe toate reţelele de socializare, inclusiv în presă. Ceea ce nu ştie domnul Tătaru, deşi este preşedinte, şi armata de strânsură din alte partide, conform art. 33, pct. 2 din statut, persoana care a demisionat poate face cerere de reînscriere în Partidul Naţional Liberal după trecerea unei perioade de minimum un an de la demisia sa", a afirmat Dumitru Boroş, într-un comunicat de presă.

Preşedintele PNL, Nelu Tătaru, a declarat, pentru AGERPRES, că nu doreşte să comenteze acuzaţiile care i se aduc.

Organizaţia PNL Bârlad şi-a desemnat, marţi, preşedintele, în persoana lui Georgică Vulpe, la mai puţin de o săptămână după ce la nivelul forului local s-a mai desfăşurat o conferinţă de alegeri, în urma căreia câştigătorul funcţiei de preşedinte a fost ales primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş, scrutin contestat ulterior şi invalidat de conducerea organizaţiei judeţene a partidului.

Preşedintele ales pe data de 16 iunie, Dumitru Boroş, a declarat că el a fost ales în mod corect şi în conformitate cu prevederile statutului PNL, precizând că alegerile organizate, marţi, sunt nelegale. De cealaltă parte, secretarul general al PNL Vaslui, Daniel Onofrei, susţine că alegerile de marţi au fost organizate conform statutului PNL şi că noua conducere este cea legitimă.

Referitor la faptul că Georgică Vulpe nu ar mai fi membru PNL, Onofrei a precizat că acesta şi-a prezentat demisia pe data de 11 decembrie 2020, nemulţumit de activitatea primarului Dumitru Boroş, dar că a revenit asupra deciziei de a părăsi PNL, pe data de 13 decembrie.

O decizie privind legalitatea celor două rânduri de alegeri organizate la PNL Bârlad urmează să fie luată la nivelul central al partidului. AGERPRES / (AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)

 

* Sursa foto: Dumitru Boros / Facebook.com 

Sursa: Agerpres