Premierul participă la Belgrad la reuniunea cvadrilaterală România-Bulgaria-Grecia-Serbia

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va participa, sâmbătă, la Belgrad, la reuniunea la nivel înalt în format cvadrilateral România-Bulgaria- Serbia- Grecia.

Potrivit programului anunţat de Executiv, după sosirea la sediul preşedinţiei Serbiei, unde cei trei premieri vor fi întâmpinaţi de către preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, va urma fotografia de familie şi apoi reuniunea în format cvadrilateral România-Bulgaria-Serbia-Grecia.

La finalul şedinţei, conform agendei transmisă de Guvern, premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Republicii Serbia, Aleksandar Vucic, prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borisov, şi prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras vor susţine declaraţii de presă comune, programate să înceapă în jurul orei 11.00 (ora locală).

Evenimentul se va încheia cu un dejun de lucru oferit de preşedintele sârb în onoarea celor trei premieri.

Legat de participarea la cvadrilaterala de la Belgrad, premierul Dăncilă a declarat la şedinţa de Guvern de joi că va prezenta priorităţile ţării noastre la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, cu accent pe avansarea agendei europene referitoare la Balcanii de Vest şi pe proiecte de interconectare ale regiunii cu UE.

"Voi prezenta principalele priorităţi ale Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene cu accent pe avansarea agendei europene referitoare la Balcanii de Vest şi pe proiecte de interconectare ale regiunii cu Uniunea Europeană. Va fi o nouă oportunitate de consolidare a dialogului între cele patru state şi avansarea cooperării în regiunea sud-est europeană, în special din punct de vedere al dezvoltării economice, dar şi atragerii de investiţii", a declarat Dăncilă.

Premierul a precizat că, în marja reuniunii, va avea loc o întrevedere a miniştrilor Tineretului şi Sportului din cele patru state în vederea "asigurării" sau "a avansării" planurilor privind susţinerea unei candidaturi comune a României, Bulgariei, Greciei şi Serbiei la ediţia din 2030 a Campionatului Mondial de Fotbal. AGERPRES/ (AS – autor: Daniel Florea, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres