Premierul Dăncilă în SUA, la dejunul în onoarea femeilor lider; egalitatea de gen şi promovarea femeilor, printre subiectele abordate

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată în vizită în Statele Unite ale Americii pentru a participa la Conferinţa Politică a AIPAC, a fost invitată la un dejun oficial organizat în onoarea femeilor lider, egalitatea de gen, rolul femeii în societăţile moderne, promovarea femeilor în funcţiile de conducere fiind printre temele abordate la discuţii, informează un comunicat transmis de guvern.

Potrivit sursei citate, mai multe personalităţi prezente în sală au evocat faptul că au rădăcini puternice în România, străbunicii lor fiind născuţi la Moineşti sau în alte zone din ţară (de exemplu Stav Shaffir, Betsy Berns-Korn, Rodica Burg, voluntară AIPAC şi mulţi alţii).

Prezenţa la acest eveniment a oferit oportunitatea unui schimb de idei cu privire la egalitatea de gen, rolul femeii în societăţile moderne, promovarea femeilor în funcţiile de conducere, atât în funcţiile publice, cât şi în mediul privat şi, nu în ultimul rând, cu privire la modalităţile de combatere a violenţei domestice.

"Participanţii la eveniment au salutat anunţul prim-ministrului României referitor la acordarea de drept a cetăţeniei române tuturor evreilor de origine română care au fost obligaţi să renunţe la cetăţenia română atunci când au părăsit ţara lor sub regimul comunist", se arată în comunicat.

La dejun au fost prezente, de asemenea, Cathy McMorris Rodgers, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea Partidului Republican – statul Washington, Stav Shaffir, membru al Knessetului din partea Partidului Muncii, Neera Tanden, membru al Partidului Democrat, preşedinte şi CEO al Center for American Progress, membri ai boardului AIPAC, inclusiv preşedintele-ales, Betsy Berns-Korn. AGERPRES/(AS-editor: Antonia Niţă, editor online: Daniela Juncu)

 

Sursa foto: gov.ro

Sursa: Agerpres