Penitenciarul Brăila scoate la concurs 14 posturi de agent operativ din surse externe

Penitenciarul Brăila scoate la concurs din surse externe 14 posturi de agent operativ, respectiv 13 posturi pentru bărbaţi şi unul pentru femei, în cadrul sectorului siguranţa deţinerii şi regim penitenciar, potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Simona Kober.

"Candidaţii se pot înscrie pentru un singur post din anunţ. (…) Condiţiile specifice de ocupare a postului de agent operativ sunt următoarele: nivel minim de studii, respectiv studii liceale, absolvite cu diplomă de bacalaureat; abilităţi fizice, motrice şi de coordonare (se verifică prin probă sportivă eliminatorie); cunoştinţe de operare pe calculator (probă practică eliminatorie); autorizaţie de acces la informaţii clasificate conform nivelului prevăzut pentru post, specific fiecărei unităţi (după promovarea concursului)", se arată în comunicat.

Concursul se desfăşoară în mai multe etape, testarea psihologică fiind etapa preliminară pentru toţi candidaţii. Celelalte probe de concurs sunt: proba sportivă pentru evaluarea performanţei fizice, proba practică de verificare a abilităţilor de utilizare a calculatorului, interviul şi proba scrisă pentru examinarea cunoştinţelor specifice postului.

Termenul limită de depunere a dosarelor este 12 iulie inclusiv, de luni până vineri, între orele 8,00-16,00, la sediul Penitenciarul Brăila. AGERPRES / (AS – autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres