Orban: UDMR sprijină Guvernul, am identificat cel puţin 40 de poziţii pe care le deţin în structura administraţiei de stat

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că UDMR a demonstrat prin abţinerea de la votul privind moţiunea de cenzură că îşi doreşte ca Guvernul Dăncilă să îşi continue activitatea, a declarat, într-o emisiune la B1TV, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Acesta a precizat, într-o emisiune la B1 TV. că atitudinea UDMR este contrară sondajelor de opinie potrivit cărora doar 4 la sută din electoratul maghiar are încredere în preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Lucrurile sunt clare, UDMR nu poate să inducă opinia publică în eroare, poziţionarea lor a fost foarte clară. Astăzi au fost pentru ca Guvernul Dăncilă să îşi continue activitatea. Probabil i-a deranjat ceea ce le-am spus public. Parlamentarii trebuie să acţioneze în conformitate cu voinţa celor care i-au votat. Pe baza sondajelor date publicităţii de preşedintele UDMR, cota de încredere a lui Liviu Dragnea este de 4 la sută în rândul electoratului maghiar. Dacă mie o să îmi spună vreun parlamentar UDMR că electoratul care i-a trimis în Parlament le cere să stea alături de Dragnea, eu o să o consider o glumă proastă", a afirmat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a adăugat că deşi UDMR susţine că are doar un protocol de colaborare parlamentară cu PSD, a identificat "cel puţin" 40 de posturi în structura administraţiei de stat care sunt ocupate de membri ai UDMR.

"În mod clar, de doi ani de zile, UDMR care spune că are un protocol de colaborare parlamentară cu PSD, sprijină acest guvern. Şi nu este adevărat că au numai un protocol de colaborare parlamentară, am identificat vreo 40 de poziţii pe care le deţin în structura administraţiei de stat la nivel de secretari şi subsecretari de stat, preşedinţi de agenţii, directori. Au o reprezentare la nivelul puterii executive chiar dacă nu la nivel de minister", a mai spus Ludovic Orban. AGERPRES / (A – Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres