Orban: Pe 25 septembrie nu se alege nicio echipă câştigătoare, ci preşedintele PNL

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a declarat, luni, că la congresul PNL din 25 septembrie nu se alege o "echipă câştigătoare", ci preşedintele partidului, într-o competiţie la care participă actualul preşedinte şi premierul Florin Cîţu.

"Eu am avut modestia să nu pun 'echipa câştigătoare', deşi ca preşedinte al PNL am condus echipa PNL la victorie, la câştig. Numai cine are 'ochelari de cal' şi nu vrea să vadă lucrul respectiv nu vede evidenţa. Evidenţa este foarte clară. Am luat partidul pe un dezastru electoral în alegerile parlamentare din 2016, în care partidul a luat 20% iar PSD-ul a luat 46,5%, având o reprezentare de aproape 48% în Parlamentul României. Partid lipsit de încredere, demoralizat, destul de fracţionat, cu foarte multe, să spun, probleme adunate în sine şi printr-un efort enorm pe care l-am depus, alături de colegii mei, totuşi am redat încrederea în victorie şi am obţinut succese electorale la care nimeni nu se aştepta", a declarat Ludovic Orban în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

El a adăugat că, în acest context, trebuie analizate cele două persoane care candidează.

"Candidatura mea este la dispoziţia PNL. Oricine gândeşte raţional ştie că pe 25 septembrie nu se alege nicio 'echipă câştigătoare'. Pe 25 septembrie se alege preşedintele PNL, la congres. Este o competiţie între mine şi Florin Cîţu. Deci trebuie analizată candidatura mea, cine sunt eu, ce am făcut pentru PNL, ce sunt capabil să fac pentru PNL, în ce măsură răspund exigenţelor care sunt fundamentale pentru a asigura un leadership corect şi plin de succes al PNL şi în ce măsură contracandidatul meu este comparabil cu mine în această competiţie", a subliniat Orban.

Liderul PNL a precizat că este o competiţie cu o miză foarte mare, un joc în care câştigătorul "ia tot". AGERPRES/(A – autor: Sebastian Olaru, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)

 

Citeşte şi:

 

Orban: M-aş feri, în locul domnului Boc, să dau lecţii politice despre managementul partidului

 

Orban: Cred că un premier trebuie să se informeze periodic asupra preţurilor

Sursa: Agerpres