Ministrul Daea, la Festivalul Internaţional al Tomatelor: Fermierii au avut trei ani agricoli buni, fără precedent

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a deschis sâmbătă, la Buzău, Festivalul Internaţional al Tomatelor şi al Biodiversităţii, un eveniment aflat la cea de a doua ediţie, la care au participat câteva sute de producători din România, Ungaria, Franţa şi Republica Moldova.

"Avem trei ani agricoli buni, fără precedent, ceea ce le va permite fermierilor să se capitalizeze", a declarat ministrul Daea.

El a spus că se are în vedere "înfiinţarea unei bănci de gene la Buzău".

 

Foto: (c) Dorin IVAN / AGERPRES

"România are trei mari resurse – apa, solul şi fondul de gene. Avem în vedere înfiinţarea unei bănci de gene la Buzău. Actul normativ de înfiinţare se află în lucru. Au fost unele modificări care necesitau o anumită metodologie pe care a trebuit să o urmăm. Suntem pe drumul cel bun. Aştept să vadă lumina Monitorului Oficial acest act normativ, se va întâmpla în câteva luni, apoi să trecem la treabă să depozităm aici toată ştiinţa, toată preocuparea, pentru că aici e ce are România mai bun", a precizat Petre Daea.

A doua ediţie a Festivalului Internaţional al Tomatelor şi al Biodiversităţii a fost organizată de Primăria Buzău în colaborare cu Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău şi Grupul Seminţe cu suflet. AGERPRES/(A – autor: Dorin Ivan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres