MAI: 19 autospeciale noi de intervenţie şi salvare de la înălţime vor intra în dotarea pompierilor

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va recepţiona, vineri, 19 autospeciale de intervenţie şi salvare-autoscări, care pot acţiona până la 42 de metri înălţime.

Autospecialele, în valoare de peste 50 milioane de lei, au fost achiziţionate din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

"Achiziţia acestor autospeciale este parte integrantă a conceptului de dezvoltare instituţională a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iniţiativă guvernamentală susţinută încă de anul trecut de către ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, şi ministrul afacerilor interne, Carmen Dan", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis joi AGERPRES.

Cele 19 autoscări sunt incluse în proiectul "Concept modern integrat pentru managementul situaţiilor de urgenţă – Viziune 2020", depus de către IGSU şi avizat din punct de vedere al eligibilităţii activităţilor în cadrul POIM, de către Ministerul Fondurilor Europene.

"Mai multe achiziţii importante pentru modernizarea tehnicii destinate situaţiilor de urgenţă au început anul trecut după aprobarea în Guvern a memorandumul cu tema: Punerea în stare de disponibilitate, modernizare şi dotare a componentei de aviaţie MAI şi Ministerul Apărării Naţionale pentru executarea în comun a misiunilor în situaţii de urgenţă şi iniţierea unui program de investiţii privind achiziţia mijloacelor de mobilitate aeriană multirol capabile de intervenţii specifice de căutare-salvare la nivel naţional", se arată în comunicat.

Din 2017 au fost achiziţionate şi distribuite către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă 55 de containere suport logistic, 60 de autocamioane cu sistem hidraulic de încărcare, 27 de motopompe de mare capacitate, 18 complete de tabără mobilă pentru persoane sinistrate, 45 de autospeciale de intervenţie şi salvare la înălţime, 38 de autospeciale pentru transport efective şi echipamente de protecţie personal. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres