MAE şi UNICEF România lansează proiectul „Ambasador Junior la Uniunea Europeană”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin ministrul delegat pentru Afaceri europene, şi UNICEF România lansează proiectul "Ambasador Junior la Uniunea Europeană", dedicat copiilor şi adolescenţilor.

Programul, derulat în marja Preşedinţiei României la Consiliul UE, în primul semestru din 2019, reprezintă o premieră la nivelul Uniunii Europene, informează un comunicat al UNICEF transmis vineri AGERPRES.

Proiectul este "o oportunitate de promovare a participării copiilor la nivel european, prin proiecte şi mesaje, şi de acomodare cu instituţiile europene, cu rolul acestora şi cu procesul decizional", arată sursa citată.

Apelul la candidatură este deschis tuturor copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, pasionaţi de drepturile copilului şi de promovarea unei Europe mai incluzive, de vorbitul în public şi de scris, cu foarte bune abilităţi de comunicare în limba engleză sau franceză.

În cadrul proiectului, vor fi selectaţi două fete şi doi băieţi care vor avea oportunitatea, în premieră, să participe la întâlniri la nivel înalt, atât în România, cât şi la Bruxelles, alături de lideri şi tineri europeni.

Candidaturile pentru mandatul de "Ambasador Junior la Uniunea Europeană" pot fi depuse online până în data de 28 decembrie, criteriile de eligibilitate şi componenţa dosarului fiind disponibile pe site-ul www.unicef.ro. Juriul va fi format din reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), Institutului European din România şi ai UNICEF. AGERPRES/(AS – autor: Oana Ghiţă, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

 

Sursa foto: UNICEF Romania / Facebook

Sursa: Agerpres