MAE/ Atenţionare de călătorie: Regatul Ţărilor de Jos – cod portocaliu de vânt puternic

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească sau să tranziteze Regatul Ţărilor de Jos cu privire la emiterea de către Institutul olandez de Meteorologie a unei alerte de vânt puternic – cod portocaliu, pentru ziua de 8 ianuarie, până la ora 21,00.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis marţi AGERPRES, ca urmare a vântului puternic, Aeroportul Schiphol din Amsterdam avertizează cu privire la producerea unor perturbări ale traficului aerian. Mai multe zboruri sunt operate cu întârziere sau chiar anulate. De asemenea, pot exista blocaje în circulaţia aeriană în drumul spre aeroport. Pentru informaţii actualizate, serviciul aeroportuar Schiphol le recomandă călătorilor să verifice site-ul sau aplicaţia acestuia, sau să contacteze compania care asigură zborul.

Cetăţenii români care pot fi afectaţi de situaţia meteorologică actuală pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: + 31 (0) 70 354 15 80, + 31 (0) 70 322 86 12 şi +31 (0) 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Haga: +31651 596 107, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, www.meteoalarm.eu, http://haga.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. AGERPRES/(AS – autor: Sorin Peneş, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres