MAE – Atenţionare de călătorie: Poluare atmosferică periculoasă în Priştina

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Serbia – Kosovo că, urmare a măsurătorilor efectuate în ultimele săptămâni, indicii privind poluarea atmosferică în Priştina continuă să depăşească valorile normale.

Conform unui comunicat transmis marţi AGERPRES de MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Biroului de legătură al României la Priştina: +38338604272, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Serbia, BL Priştina: +38349415000.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://belgrad.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!". AGERPRES/(AS – autor: Sorin Peneş, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres