MAE/ Atenţionare de călătorie pentru Belgia: Marş privind schimbările climatice, la Bruxelles; trafic perturbat

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că duminică traficul rutier va fi perturbat, în special în zona centrală a Bruxelles-ului şi în Cartierul european, ca urmare a unui marş legat de repercusiunile schimbărilor climatice, o acţiune anunţată pe reţelele de socializare şi în mass-media.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis vineri AGERPRES, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 şi 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Bruxelles: 0032 (0)2 344 0854.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://bruxelles.mae.ro/şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. AGERPRES/(AS – autor: Oana Ghiţă, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres