MAE/ Atenţionare de călătorie: Grecia – cod portocaliu de furtuni puternice

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie a emis, pentru vineri şi sâmbătă, un cod portocaliu de furtuni puternice, vânt cu intensitate de 9 – 10 pe scara Beaufort (viteză de aproximativ 90 – 105 km/h şi valuri violente, înalte de aproximativ 12 metri) în largul Mării Egee şi căderi locale de ninsoare, cu depunerea unui strat de zăpadă, în zonele de munte.

Din cauza vântului puternic, există posibilitatea suspendării curselor maritime din porturile direct afectate.

Cetăţenii români care urmează să se deplaseze cu feribotul sunt îndrumaţi să contacteze, în prealabil, firmele de transport naval, anunţă MAE.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. AGERPRES/(AS – autor: Oana Ghiţă, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres