MAE/Atenţionare de călătorie: Cod galben de vânt şi Cod portocaliu de agitaţie marină în Republica Portugheză

Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează pe românii care doresc să călătorească în Republica Portugheză că a fost instituit, pentru zilele de miercuri şi joi, Cod portocaliu de agitaţie marină, precum şi Cod galben de vânt puternic.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că Institutul local pentru Mare şi Atmosferă (IPMA) a instituit, pentru zilele de 6 şi 7 martie, un cod portocaliu de agitaţie marină, grad 7-8 Beaufort – valuri mari, cu creasta arcuită, ale căror înălţimi pot ajunge la 5-6 metri, precum şi cod galben de vânt puternic a cărui intensitate va ajunge la 75 km/h", se arată într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES de MAE.

Potrivit sursei citate, cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Portugheză. AGERPRES/(AS – autor: Dana Piciu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres