Iohannis, către tinerii liberali: Fiţi deschişi la dialog; lipsa de înţelegere riscă să afecteze proiecte ambiţioase

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj tinerilor liberali reuniţi la Şcoala de Vară a TNL, ocazie cu care i-a îndemnat pe aceştia să fie permanent deschişi la dialog şi i-a avertizat că lipsa de înţelegere şi toleranţă "riscă să afecteze derularea unor proiecte şi iniţiative ambiţioase".

"România are nevoie de viziunea şi perspectiva generaţiilor voastre, are nevoie de tineri implicaţi şi pregătiţi, care să îşi dorească o schimbare durabilă, dar şi de mult echilibru şi calm. Analizaţi atent şi învăţaţi din experienţele foştilor şi actualilor lideri politici, din reuşitele acestora, dar mai cu seamă din greşelile lor. Alegeţi-vă modelele corecte de urmat, acei oameni care îşi ghidează acţiunile după principii democratice, călăuziţi de conştiinţa datoriei în beneficiul cetăţenilor, care pun mai presus de orice binele comun", se arată în mesajul transmis de Iohannis, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şi citit de consilierul de stat Cătălina Galer.

Şeful statului a subliniat pericolul pe care îl reprezintă extremismul pentru democraţia oricărei naţiuni.

"Vă încurajez să continuaţi să învăţaţi, să vă perfecţionaţi şi să folosiţi creativitatea şi entuziasmul pentru a deveni adevăraţi lideri pe care românii se pot baza. Fiţi exemple de profesionalism şi ţintiţi mereu să va autodepăşiţi! Totodată, vă îndemn să fiţi permanent deschişi la dialog faţă de ceilalţi. Lipsa de înţelegere şi toleranţă riscă să afecteze derularea unor proiecte şi iniţiative ambiţioase şi deschide posibilitatea propagării unor mesaje periculoase, cu puternice înclinaţii extremiste, antisemite şi xenofobe, fapt care poate prejudicia parcursul democratic al oricărei naţiuni", a punctat preşedintele.

Acesta s-a referit şi la actuala criză sanitară şi la modul în care ea poate fi depăşită.https://www.agerpres.ro/politica/2021/09/18/video-orban-sunt-convins-ca-tineretul-national-liberal-voteaza-liber-la-congres-nu-se-va-lasa-controlat-indrumat–781800

"Pandemia de COVID-19 a schimbat în totalitate realitatea pe care o ştiam şi, din păcate, s-au acumulat în societăţile europene sentimente de neîncredere, nesiguranţă şi nemulţumire. Depăşirea acestei crize sanitare este posibilă dacă acţionăm împreună pentru combaterea pandemiei, dar şi a efectelor mai mult sau mai puţin vizibile. Apreciez eforturile voastre pentru combaterea dezinformării şi a ştirilor false şi acţiunile desfăşurate pentru promovarea şi susţinerea campaniei de vaccinare, mai ales în mediul online. Toate aceste lucruri trebuie continuate. Dispuneţi, fără îndoială, de aptitudinile necesare pentru a vă adapta cu uşurinţă noilor realităţi, dar şi de a transmite în societate această flexibilitate", a mai spus Klaus Iohannis. AGERPRES/(AS – autor: Cătălin Alexandru, editor: Diana Dumitru, editor online: Andreea Preda)

 

 

Citeşte şi:

 

* Iohannis, pe terenul de golf de la Pianu de Jos: Un sport deloc exclusivist, oferă prilejul de a petrece timp în natură

 

* VIDEO Iohannis, după un test drive cu noul model Duster: O maşină modernă şi se conduce foarte bine

 

* Iohannis: Încurajez Guvernul şi mediul de afaceri să menţină un dialog permanent, mai orientat spre rezultate

 

* VIDEO Orban: Sunt convins că Tineretul Naţional Liberal votează liber la Congres, nu se va lăsa controlat, îndrumat

Sursa: Agerpres