Intervenţii ale pompierilor şi jandarmilor în patru localităţi de pe valea râului Buzău; întreg personalul ISU – alertat

Peste 70 de pompieri şi jandarmi acţionează marţi în patru localităţi de pe valea râului Buzău grav afectate de precipitaţiile abundente.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, pompierii şi jandarmii intervin în oraşul Nehoiu, în satele Păltineni şi Valea Nehoiului, în satul Corbu, comuna Cătina şi în comuna Măgura.

"Mai multe gospodării din satele Păltineni şi Valea Nehoiului, din satul Corbu, comuna Cătina au fost inundate. La acest moment, intervin 30 de pompieri cu 5 motopompe şi 8 autospeciale, precum şi 31 de jandarmi cu 7 autospeciale", a precizat Cozma.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că 10 pompieri intervin cu trei motopompe în comuna Măgura. "În zonă, forţele au fost suplimentate cu cinci jandarmi cu o autospecială, iar pentru zona Nehoiu a fost alertat întreg personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă", a mai declarat sursa citată. AGERPRES/(A,AS-Dorin Ivan, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres