IGSU: Policlinica din Urziceni şi patru blocuri din zonă – alimentate de un container generator de curent electric

Policlinica din Urziceni şi patru blocuri din zonă sunt alimentate, de sâmbăta după-amiază, de un container generator de curent electric de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă, potrivit unui comunicat al IGSU.

"Începând cu ora 17,10 containerul suport logistic al intervenţiei tip IV – iluminat (450 kVA) de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă (USISU) a început asigurarea cu energie a Policlinicii din Urziceni şi a altor patru blocuri din zonă", se arată într-un comunicat al IGSU.

Anterior, în cursul zilei de sâmbătă, IGSU a anunţat că a dispus dislocarea în Ialomiţa a 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric pentru asigurarea necesităţilor populaţiei din zonele afectate de vremea nefavorabilă, având în vedere că în acest judeţ s-au înregistrat avarii importante la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Generatoarele au fost mobilizate din judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Teleorman, Tulcea, Olt, Prahova, Vrancea, Vâlcea şi Unitatea Specială din Ciolpani.

Tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităţilor din judeţul Ialomiţa până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică. Generatoarele ISU au o capacitate de 450 kVA şi permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice, informa IGSU. AGERPRES/(AS – autor: Iulia Carciog, editor: Claudia Stănescu, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres