IGSU: Peste 5.100 de pompieri, la datorie în minivacanţa de Crăciun

Peste 5.100 de pompieri se află la datorie, zilnic, în minivacanţa de Crăciun, pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor, informează, miercuri, un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit sursei citate, în ajunul şi prima zi a Crăciunului (24 şi 25 decembrie), s-au înregistrat 2.266 situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 149 incendii, iar echipajele SMURD au acţionat în 1.838 de cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat şi 13 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 71 de situaţii pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum şi în alte 195 misiuni de protejare a comunităţilor.

Aceeaşi sursă afirmă că, în cele două zile, 1.856 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 15 persoane au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite. Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele IGSU se menţine relativ constant faţă de perioada Crăciunului din anul 2017, fiind înregistrate mai puţin cu 11 evenimente în acest an.

Reprezentanţii IGSU le reamintesc cetăţenilor ca, în această perioadă, să manifeste prudenţă maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzit, să nu suprasolicite instalaţia electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice şi să nu lase copiii nesupravegheaţi în locuinţe.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat. AGERPRES / (AS – editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres