IGPR: Peste 700 de persoane căutate la nivel internaţional, găsite prin cooperare Schengen

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat în ultima săptămână 734 de persoane, 45 de autovehicule şi 33 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

Potrivit unui comunicat al IGPR remis duminică, în perioada 18 – 25 ianuarie au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 470 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

"Poliţiştii români au pus în aplicare 23 de mandate europene de arestare, au depistat 77 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 140 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 6 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 17 documente şi au fost găsite 37 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare", se arată în comunicat.

Totodată, 264 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE.

"Dintre acestea, 33 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 7 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 18 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară iar 7 erau semnalate dispărute de autorităţile române", precizează sursa citată.

De asemenea, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 8 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 16 documente semnalate de România. AGERPRES/ (AS – autor: Daniel Florea, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa: Agerpres