IGPR – acţiuni pentru siguranţa călătorilor: Peste 1.000 de sancţiuni, de aproape 500.000 de lei, aplicate în ultima lună

Peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 500.000 de lei, au fost aplicate de poliţiştii de la transporturi celor care au încălcat normele în vigoare, în urma unei acţiuni desfăşurate în perioada 11 ianuarie – 15 februarie.

Potrivit unui comunicat al IGPR, transmis duminică AGERPRES, în această perioadă, poliţiştii de la transporturi au desfăşurat 112 acţiuni pentru prevenirea furturilor, contrabandei şi a migraţiei ilegale, precum şi pentru verificarea legalităţii activităţilor de comerţ şi taximetrie, în zona gărilor, porturilor şi aeroporturilor.

"În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au întocmit 481 de dosare penale în care efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt şi tragerea la răspundere a celor responsabili de comiterea unor fapte penale. Poliţiştii au identificat 404 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, 302 dintre acestea fiind depistate în flagrant delict. De asemenea, au depistat 26 de persoane ce deţineau ilegal droguri, iar de la 12 persoane care sunt cercetate pentru contrabandă poliţiştii au ridicat peste 13.000 de ţigarete", precizează IGPR.

Poliţiştii au efectuat peste 2.000 de patrule în staţiile de cale ferată şi au fost prezenţi în peste 2.200 de trenuri de călători pentru a se asigura că oamenii ajung cu bine la destinaţie.

În cadrul dosarelor penale instrumentate, poliţiştii au efectuat 16 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de furturi din vagoane de marfă, furt de relee din sistemul feroviar şi fapte de tâlhărie, iar faţă de 33 de persoane a fost luată măsura reţinerii. Pentru 15 dintre acestea instanţele de judecată au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de 4 a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

"Pe parcursul acţiunii, poliţiştii de la transporturi au aplicat peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 500.000 de lei, celor care au încălcat normele în vigoare. De asemenea, au confiscat bunuri în valoare de peste 85.000 de lei", mai informează IGPR. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres