IGPF: Aproximativ 16.000 de pachete cu ţigări, confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră au confiscat 15.900 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 186.000 lei, iar un autoturism de teren a fost indisponibilizat, în urma a două acţiuni de combatere a contrabandei, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, prin intermediul unui comunicat.

Luni, în jurul orei 3.00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Ulma (judeţul Suceava), un autoturism de teren înmatriculat în Marea Britanie, în interiorul căruia au fost observate mai multe baxuri cu ţigări. În imediata apropiere a autoturismului au mai fost descoperite alte colete cu ţigări, făcând parte din acelaşi lot.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, se menţionează în comunicat.

La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit în total 20 de baxuri cu ţigări, cu 9.900 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 115.800 lei.

Autoturismul de teren în valoare de 12.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de frontieră, până la finalizarea anchetei. Câteva ore mai târziu, lucrători din cadrul aceluiaşi sector au descoperit pe raza localităţii Costileva, jud. Suceava, 12 baxuri cu ţigări, învelite în folie de culoare neagră, tot de provenienţă ucraineană.

Coletele au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări, în valoare de 70.200 lei.

În ambele cazuri, ţigările, în valoare totală de 186.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale, a precizat sursa citată. AGERPRES/ (AS – autor: Irinela Vişan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres