Iaşi: Vicepremierul Viorel Ştefan şi membri ai guvernului – la manifestările organizate de Consiliul Judeţean, la Palatul Culturii

Vicepremierul Viorel Ştefan, miniştrii Comunicaţiilor – Alexandru Petrescu, al Muncii – Marius Budăi şi cel al Apelor şi Pădurilor – Ioan Deneş – au luat parte, joi seara, la manifestările organizate de Consiliul Judeţean Iaşi cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

La evenimentul cultural artistic organizat la Palatul Culturii din Iaşi au fost prezente 450 de persoane, reprezentanţi ai mediului academic şi universitar, ai mediului artistic, ai mediului economic, precum şi ai corpului medical.

 

Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO

"Unirea Principatelor este un eveniment de o importanţă deosebită pentru noi, toţi, pentru toţi românii. Prea puţini ştiu că unirea şi tratativele pentru unitate au început în 1856 în comuna Bârnova, la Vişani, departe de privirile şi vocile celor care nu voiau această unire. Din 1859, unirea a pornit de la Iaşi. Istoria ne arată că Iaşiul a fost martorul celor trei uniri: în 1601 a fost unirea făcută de Mihai Viteazul, în 1859 a fost unirea lui Cuza şi unirea din 1918. Iaşiul este oraş istoric nu doar declarativ, ci şi prin lege, începând din luna decembrie", a declarat, cu acest prilej, preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

 

Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO

De la eveniment au lipsit reprezentanţii municipalităţii şi cei ai PNL.

Manifestările cultural-artistice s-au încheiat cu lansarea a 2019 lampioane. AGERPRES/(A-autor: Daniela Malache, editor: Diana Dumitru, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa: Agerpres