Hunedoreanul Avram Iancu va înota în Râul Dâmboviţa pentru ca 100 de copii cu autism să beneficieze de recuperare

Hunedoreanul Avram Iancu va înota în Râul Dâmboviţa, de duminică dimineaţa, timp de 24 de ore, pentru ca 100 de copii cu autism să beneficieze gratuit de recuperare şi integrare prin sport şi aquaterapie, potrivit unui comunicat al Asociaţiei CONIL, transmis vineri AGERPRES.

"Din faţa Bibliotecii Naţionale, duminică, 27 iunie, ora 10,00 şi până luni, 28 iunie, ora 10,00, bibliotecarul Avram Iancu, înotător de anduranţă, va înota în Râul Dâmboviţa, fără pauză, timp de 24 de ore, pentru ca 100 de copii diagnosticaţi cu autism să poată beneficia gratuit de programele de recuperare şi integrare prin sport şi aquaterapie dezvoltate de Asociaţia CONIL", informează sursa citată.

Cei interesaţi îl pot susţine pe Avram Iancu printr-o donaţie pe linkul https://swimathonbucuresti.ro/avram-iancu/

"Sunt foarte impresionată de gestul atât de frumos al incredibilului Avram Iancu de a îşi dedica o zi din viaţă acestor copii, într-un efort extraordinar, acela de a înota timp de 24 de ore pentru a susţine cauza copiilor cu autism. Nu este întâmplătoare alegerea locului de pornire în această cursă extraordinară de anduranţă, Biblioteca Naţională. Avram Iancu este un pasionat bibliotecar, un tată de excepţie şi un om ce nu ezită să se implice social în a îi ajuta pe cei aflaţi în nevoie. Sunt nerăbdătoare să iau parte la acest eveniment extraordinar şi să îl încurajez alături de copiii Asociaţiei CONIL la momentul lansării în cursa de 24 de ore de înot în Râul Dâmboviţa", a declarat Adela Hanafi, preşedinte al Asociaţiei CONIL. AGERPRES/(AS – autor: Iulia Carciog, editor: Mihai Simionescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa: Agerpres