Hunedoara: Telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii Deva va fi oprită luni

Telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii Deva va fi oprită luni, 15 iulie, pentru efectuarea reviziei tehnice lunare obligatorii, turiştii care doresc să viziteze monumentul istoric fiind invitaţi să parcurgă drumul până în cetate pe jos, pe unul dintre cele trei trasee marcate.

"Turiştii care doresc să viziteze fortăreaţa medievală în această zi o pot face la pas, pe la Poarta 1, optând pentru unul dintre cele trei trasee pe care le au la dispoziţie şi care sunt semnalizate cu indicatoare", a informat vineri purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Dana Golea.

Astfel, traseul 1 pleacă din spatele restaurantului de la poalele Cetăţii până la Poarta 1 şi se poate parcurge în aproximativ 45 de minute. Traseul 2 pleacă de la intrarea în tunelul din Dealul Cetăţii, pe partea dreaptă, şi se finalizează după 40 de minute de mers pe jos. Ultimul traseu pleacă din partea stângă a tunelului până la Poarta 1 şi poate fi străbătut în circa 30 de minute.

Programul de vizitare a Cetăţii Deva în perioada 1 mai-30 septembrie este zilnic, între orele 9,00-21,00.

Cetatea Deva este atestată documentar în anul 1269 şi este vizitată anual de aproape 200.000 de turişti, cei mai mulţi pe timp de vară. AGERPRES / (AS – autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres