Hunedoara: Se caută cavaleri şi domniţe pentru Castelul Corvinilor

Tinerii care sunt interesaţi să participe în calitate de cavaleri sau domniţe la activităţile desfăşurate de Asociaţia Ordinul Cavalerilor de Hunedoara (AOCH) la Castelul Corvinilor sau la diverse festivaluri cu tematică medievală din ţară se pot prezenta sâmbătă şi duminică în curtea monumentului istoric, unde va avea loc o selecţie de noi membri ai organizaţiei.

Asociaţia are nevoie de noi colaboratori deoarece o parte dintre membrii mai vechi se află la studii universitare, iar alţii au plecat la muncă în alte oraşe, mai mari sau în străinătate.

"Căutăm oameni buni, disciplinaţi. Este foarte important să fie sănătoşi şi să nu aibă probleme de ordin penal. Candidaţii vor fi întrebaţi cum cred că se va desfăşura activitatea lor la castel sau în Ordinul Cavalerilor de Hunedoara. Dacă vor învăţa suficient de bine tehnicile necesare, tinerii vor putea activa în cadrul castelului sau la diverse festivaluri cu tematică medievală din ţară", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele AOCH, Marius Badiu.

Tinerii care vor trece de interviul organizatorilor şi vor fi recrutaţi în cadrul AOCH vor trebui să se prezinte săptămânal la antrenamente sau diverse lecţii organizate pentru pregătirea lor în calitate de cavaleri sau domniţe. De aceea, se recomandă candidaţilor să aibă domiciliul în judeţul Hunedoara pentru a putea lua parte în mod activ la aceste sesiuni de pregătire.

În prezent, din AOCH fac parte 12 cavaleri şi domniţe. AGERPRES/(AS- autor: Sorin Blada, editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres