Hunedoara: Ajutoare alimentare pentru bătrânii rămaşi izolaţi într-un sat de munte

Cei şapte bătrâni, cu vârste între 70 şi 80 de ani, care mai trăiesc în satul hunedorean Dealul Babii, din Munţii Retezat, au primit marţi ajutoare în alimente de bază, după ce au rămas izolaţi în localitate din cauza zăpezii de un metru, în sprijinul lor mobilizându-se pompieri militari, salvamontişti din Petroşani şi angajaţi ai Primăriei Vulcan.

Acţiunea s-a desfăşurat la iniţiativa prefectului judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, în ajutorul oamenilor deplasându-se un convoi format din trei autoturisme de teren în care se găseau pâine, ulei, făină, zahăr şi alte produse necesare în gospodărie.

"Pompierii şi salvamontiştii petroşăneni şi angajaţii primăriei Vulcan au reuşit să aducă un strop de bucurie într-o comunitate izolată de nămeţi de un metru în munţii Retezat. În satul Dealu Babii mai trăiesc şapte oameni, cu vârsta cuprinsă între 70 şi 80 de ani, care sunt legaţi de casa şi pământul unde s-au născut şi au crescut", a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda.

Deoarece zăpada este foarte mare, pompierii militari s-au folosit şi de o autoşenilată cu capacitate de trecere mărită, cu ajutorul căreia au reuşit să ajungă până la poarta caselor din satul Dealul Babii. AGERPRES/(AS – autor: Sorin Blada, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres