Harghita: Triciclete pentru copiii cu Sindrom Down din Miercurea Ciuc, printr-un proiect United Way România

Un număr de 15 copii şi tineri cu Sindrom Down au primit sâmbătă triciclete cumpărate de Asociaţia "Happy Down" din Miercurea Ciuc, în cadrul unui proiect finanţat de United Way România, cu ajutorul unei firme private.

În Parcul Central din Miercurea Ciuc, tricicletele au fost admirate şi încercate cu mare entuziasm de cei care le vor folosi, acestea având rolul de a-i ajuta să se dezvolte şi să se integreze în comunitate.

"Pentru copiii cu Sindrom Down nu există tratament medical, nu există medicaţie, operaţie. Ei se dezvoltă numai prin terapii educaţionale, care, repet, nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Deci, fiecare ne plătim terapiile cum putem şi orice impune dezvoltarea motricităţii fine, activităţi hand made, sport, toate ajută la dezvoltarea lor. Şi asta se vede, chiar dacă se vede în măsură mai mică, e singurul mod prin care putem să facem oarecum copiii noştri să ajungă la un nivel de independenţă în viaţă. Este un pas mai aproape de integrarea lor în comunitate şi de adaptarea lor la viaţa de zi cu zi. Asta ne umple de bucurie", a declarat presei Erzsike Miklos, membru fondator al Asociaţiei "Happy Down" din Miercurea Ciuc.

Aceasta a punctat faptul că este un vis împlinit pentru copiii cu Sindrom Down şi şi-a exprimat speranţa că acesta este începutul unui şir lung de proiecte care să vină în sprijinul lor.

"Suntem o asociaţie mică, dar fiecare pas mic este un triumf pentru noi. Copiii noştri tot cu paşi mici se dezvoltă, cresc şi cu acelaşi ritm o facem şi noi şi să sperăm că va fi un început al unui şir lung de proiecte. Copiii sunt bucuroşi, sunt deja pe biciclete, asta şi-au dorit, înseamnă că le-am împlinit un vis. Numai bucuria că îi vedem pe biciclete, pe noi ne răsplăteşte", a conchis Erzsike Miklos. AGERPRES (A-autor: Gina Ştefan editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres