Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru dublarea liniei de cale ferată între Mogoşoaia şi Baloteşti

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru dublarea liniei de cale ferată între Mogoşoaia şi Baloteşti, dar şi cei pentru construirea secţiunii 1A a autostrăzii Sibiu – Piteşti, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

"A fost aprobată o hotărâre privind dublarea liniei de cale ferată între Mogoşoaia şi Baloteşti, practic au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiţii. Valoarea totală a investiţiei este de 82 de milioane de lei, finanţarea se va face de la bugetul de stat, iar măsurile de îmbunătăţire a liniei de 7,9 km sunt următoarele: se construieşte punctul de oprire Otopeni, se interconectează aeroportul cu reţeaua de cale ferată Gara de Nord, se asigură conexiunea cu transportul urban – metrou, tramvai – va avea loc o creştere a capacităţii de trenuri de la 40 la 171 de perechi pe zi, cu o viteză maximă de circulaţie de 100 km/h şi se reduce impactul negativ asupra mediului", a precizat Nelu Barbu.

De asemenea, în şedinţa de Guvern au fost aprobaţi noii indicatori tehnico-economici necesari construirii secţiunii 1A a autostrăzii Sibiu – Piteşti.

"Este vorba despre o secţiune în lungime de 14,15 km. Va fi construită între localităţile Boiţa şi Sibiu atât din fonduri naţionale, cât şi din fonduri europene. Valoarea totală a investiţiei pentru acest tronson este de 1,13 miliarde de lei din care pentru construcţii şi montaj aproximativ 896 de milioane de lei. Ofertantul câştigător a fost recent desemnat, astfel încât contractul va putea fi semnat în cel mai scurt timp, cel mai probabil săptămâna următoare", a afirmat Barbu.

Conform purtătorului de cuvânt al Executivului, a fost aprobată şi o hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor aflate pe coridorul lucrării drum expres Craiova – Piteşti, tronsonul 1.

Sumele estimate pentru despăgubirile ce vor fi acordate pentru imobilele proprietate privată sunt în cuantum total de 3,8 milioane de lei şi sunt alocate de la bugetul de stat. AGERPRES/(A – autor: Dana Piciu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres