Galaţi: O ursoaică a apărut pentru prima dată într-o zonă din nordul judeţului

O ursoaică a fost văzută zilele trecute de un localnic din comuna Cosmeşti, lângă o cultură de pepeni, fiind pentru prima dată când un astfel de animal apare în nordul judeţului Galaţi.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi, urme de urs au fost văzute şi la marginea pădurii Buciumeni, patrupedul ajungând în nordul judeţului din zona montană a judeţului Vrancea.

"Ursoaica a tranzitat judeţul Galaţi. Din toate informaţiile noastre ea este localizată în prezent pe un fond privat din judeţul Vrancea. Este prima dată când se semnalează prezenţa unui urs în judeţul Galaţi", a declarat, luni, Adrian Alexandru, de la AJVPS Galaţi.

Specialiştii de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi afirmă că ursoaica a venit din munţii Vrancei, unde trăiesc în jur de 400 de exemplare de urşi, pentru a căuta hrană.

"Au fost semnalate urme de urs de urs în zona pădurii Buciumeni. Până la momentul actual în literatura de specialitate nu există semnalări de urs brun în Galaţi. Mai ales că nu este zonă montană. Practic, este posibil ca ursul să ajungă şi în zona Galaţiului deoarece zona Buciumeni este foarte aproape de munţii Vrancei. Acum este vară, ursul este în căutare de hrană, de zone de reproducere pentru creşterea de pui, şi atunci, probabil, nefiind foarte populată zona Buciumeniului a găsit şi liniştea necesară. Este prima dată, eu nu ştiu în secolul nostru să fi fost urşi în libertate în judeţul Galaţi", a declarat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban. AGERPRES / (AS – autor: Dan Paic, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres